Disclaimer en privacy

Transparantie is een groot goed. Ik vertel je graag hoe ik werk en op welke manier WanderWeb jouw gegevens beschermt. 

JOUW GEGEVENS

Ik gebruik Google Analytics om de cijfers van mijn website bij te houden. Deze gegevens gebruik ik om mijn strategie uit te zetten. De IP-adressen heb ik geanonimiseerd, ik weet dus niet exact wíe je bent.

Daarbij laat Google Analytics cookies bij je achter. Ik heb een bewerkersovereenkomst getekend met Google, gegevens delen is uitgeschakeld (met andere woorden, jouw zoekgedrag via mijn site wordt niet door Google gebruikt om analyses te maken). Ik maak geen gebruik van andere Google diensten in combinatie met de cookies van Google Analytics.

Als ik over jouw e-mail adres beschik, bijvoorbeeld als je een reactie achterlaat onder een artikel of via social media, is dat ook zichtbaar voor anderen en kan die reactie ook verder worden gedeeld door mij en anderen.

Door mij ontvangen privéberichten, zal ik niet openbaar maken.

Ik verkoop geen persoonsgegevens aan bedrijven.

Alleen als je je hebt opgegeven voor mijn nieuwsbrief, ontvang je deze, anders niet.

KLANTEN

Ben je klant bij mij? Ik doe er alles aan om jouw gegevens te beschermen. Wat doe ik daar precies voor?

Wachtwoorden van jouw site of overige gegevens die ik nodig heb om jouw site te bouwen, worden versleuteld bewaard in de iCloud.
Zowel mijn dekstop computer als mijn laptop zijn beveiligd met wachtwoord, of kunnen alleen worden geopend met mijn vingerafdruk.
Ik verwijder verstuurde en ontvangen emails regelmatig. Stuur je mij een wachtwoord per mail? Dan sla ik deze op de juiste plaats op en wis de mail direct.
Wachtwoorden en gebruikersnamen stuur ik altijd separaat.
Mijn app-geschiedenis wordt niet opgeslagen, ik verwijder berichten regelmatig.

Kortom, ik ben me bewust van de risico’s en ga uiterst zorgvuldig met jouw gegevens om.

JOUW SITE

Als ik jouw site aflever, zitten daar standaard een aantal beveiligingsmaatregelen bij. Je bent echter ten alle tijde zelf verantwoordelijk deze bij te houden, updates uit te voeren (of deze door mij te laten doen in een beheerpakket).
Dit is ook de reden dat ik zelf graag met Antagonist werk. Op die manier houden we ‘internetboeven’ al aan het begin van de straat tegen en niet pas aan de deur van jouw website, of nog erger, al binnen.
Het blijft echter wel zo dat elke site gevoelig is. Zolang je geen klantgegevens bewaard op je site, en er niet heel veel info op staat en wij of jij regelmatig backups maakt, loop je een minimaal risico.
Gaat er betalingsverkeer en/of gegevens van klanten via jouw site, dan wil ik je aanraden wel wat voorzichtiger te zijn en goed advies in te winnen over de beveiliging van jouw site en vooral jouw klanten.

LEZEN OP EIGEN RISICO

Aan de teksten op deze site kunnen geen rechten ontleend worden. Een website bouwen is veelal maatwerk, ik maak een offerte voor je en ga pas bouwen na akkoord van jouw kant.

COPYRIGHT

Op de teksten van deze site berust copyright.[:]