wordpress coaching
Blog

Hoe bouw ik een website?

Deze vraag had ik een jaar of zeven geleden. Mijn boek was net geschreven en ik wilde het promoten.

Door schade en schande werd ik wijzer. En ik leer nog elke dag bij.

Hoe zit dat nu met hosting? Registratie? En waar regel je zulke dingen? Wat als je een wereldidee hebt, en een naam, maar nog geen tijd om er verder aan te werken. Kan dat? Wat als je een geweldig idee hebt, maar geen naam… is het handig om alvast te starten?

Je moet een website eigenlijk zien als een huis. Als je een huist wilt bouwen koop je grond (hosting) en je hebt een adres nodig (domeinnaam), vervolgens bouw je daar je huisje.
Eerst leg je de fundering (de software), hier gebruik ik altijd WordPress voor.
Je kunt vervolgens kiezen uit een prefab huisje (een gemaakt theme) of het helemaal zelf opbouwen. Als het de eerste keer is dat je een website gaat maken, kies maar liever niet voor bouwen from scratch. Hoe zou een huis er uit zien als je nog nooit zoiets hebt gemaakt?

Een theme kiezen, je kunt een gratis theme kiezen (doeltreffend, bewezen effectief, want in grote hoeveelheden geproduceerd) of een betaald theme (kun je net iets meer mee, ziet er net wat mooier uit, kost veel meer tijd om het op te bouwen).

Je zet je huisje op, brengt wat kleur aan, zet er meubels in die je wilt (de teksten en foto’s).

Hangt nog wat schilderijen aan de muur (plug-ins) en je bent er wel zo’n beetje.

Je zet je site live en kijk, je business is begonnen.

Je kunt rustig een naam registreren en er voorlopig niets mee doen.
Je kunt ook gewoon een tijdelijke naam kiezen, immers, je kunt alles opzetten en uiteindelijk een andere naam kiezen. Het is omslachtig, maar ok, soms kun je maar beter gewoon starten.

Waarom rijdt iedereen je huis voorbij? Oei… je staat nog niet in het adresboek van Google. En hoe houden we de boeven buiten de deur? Dat bewaren we voor een volgende keer.

Wil jij zelf een site bouwen met een klein beetje hulp? Dat kan! Stuur een mail naar info@wanderweb.nl voor de mogelijkheden.